Categorieën

Service

ONS: 'Sluiting Da Angelo soort razzia'

ONS: 'Sluiting Da Angelo soort razzia'
Uit

ONS: 'Sluiting Da Angelo soort razzia'

  • Redactie
  • 21-06-2015
  • Uit
ONS: 'Sluiting Da Angelo soort razzia'

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen zet grote vraagtekens bij het tijdstip en de manier waarop restaurant Da Angelo  is ontruimd en gesloten. Terwijl het Italiaanse restaurant aan de Hoogstraat vrijdag vol zat met gasten, werd door een interventieteam van twaalf personen, met onder meer politie, de zaak ontruimd en werden alle gasten op straat gezet.

De partij wil weten of de sluiting vooraf bekend was bij het college van burgemeester en wethouders. ,,Als we ervanuit gaan dat de sluiting op zich volledig gerechtvaardigd was, waarom gebeurde dit dan op het moment dat de zaak vol met gasten zat die daardoor onderdeel werden van een razzia-achtige ontruiming, die ronduit schokkend was voor het personeel en de vele bezoekers?’’, zo stelt ONS de vraag die zo’n beetje heel Vlaardingen bezighoudt.

ONS wil van het college weten of de uitbaters zijn gesommeerd om hun zaak vanaf een bepaalde dag te sluiten met daarbij de dreiging dat dit anders door de gemeente zelf op een door hen te bepalen tijd en op een door hen te bepalen manier kon gebeuren.

Fractieleden Frans Hoogendijk en Ron Boers wijzen erop dat er in Vlaardingen tal van problemen zijn waarbij de gemeente langzaam, aarzelend, overdreven zorgvuldig of zelfs helemaal niet optreedt. ,,Daarentegen deed de ontruiming van Da Angelo vermoeden dat hier zware criminaliteit aan ten grondslag lag, terwijl het een vergunningskwestie betrof.’’

Volgens ONS.Vlaardingen zijn de verhoudingen zoek, en is er iets mis met de prioriteiten die de gemeente stelt.