Categorieën

Service

ONS komt met zwartboek over Westwijk

ONS komt met zwartboek over Westwijk
Wonen

ONS komt met zwartboek over Westwijk

  • Redactie
  • 27-08-2015
  • Wonen
ONS komt met zwartboek over Westwijk

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen werkt aan een zwartboek over de Westwijk. Directe aanleiding is de inmiddels veelbesproken situatie van de vrouw die onlangs in de Westwijk werd mishandeld nadat zij een brandbrief over overlast in haar flat naar de pers stuurde. 

,,Vijf dagen moeten wachten om aangifte van mishandeling te kunnen doen, een onjuist politierapport, een wijkagent die nooit is langsgekomen, een corporatie die verkeerde camerabeelden aan de politie geeft, en inmiddels alle beelden kwijt is’’, zo vat ONS.Vlaardingen de situatie die op de mishandeling volgde nog maar eens samen. ,,De vrouw zit er mentaal volledig doorheen na zoveel falende instanties in de Westwijk. Wat haar nog enigszins op de been houdt is de nieuwe woning die Waterweg Wonen haar heeft toegewezen.’’

ONS.Vlaardingen, dat zich al lange tijd zorgen maakt over de leefbaarheid in de Westwijk, heeft meerdere malen vragen aan het college gesteld, maar is met de beantwoording allesbehalve tevreden. Ron Boers van ONS.Vlaardingen: ,,Eigenlijk zegt het college met zoveel woorden dat ze al veel doen, en dat er ook góede dingen in de wijk gebeuren. Ja, zo lust ik er nog wel een paar.’’ De partij gaat nu dus werken aan een zwartboek in een bijna wanhopige poging om gemeente, politie, corporatie en ander instanties te overtuigen van de ernst van de situatie.

Ervaringen

Om te komen tot een zwartboek, roept de partij zo veel mogelijk bewoners van de Westwijk op om vervelende ervaringen in hun wijk te mailen. Dat kan aan [email protected], aan [email protected], of via de website: www.onsvlaardingen.nl. Dit mag met naamsvermelding, maar ook anoniem.