Meer vaste banen voor jongvolwassenen

23-02-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - SP, PvdA, D66, GroenLinks en het College van B&W in Vlaardingen hebben donderdag de petitie van FNV Young & United getekend voor meer zekerheid en waardering voor jongvolwassenen. FNV Young & United is een beweging van werkende jongvolwassenen die zich sterk maakt voor een zekere toekomst. Om dit te bereiken zijn ze onder meer een petitie hiervoor gestart. Namens de SP en het College van B&W tekende wethouder Arnout Hoekstra. Daarnaast tekenden Stefanie Solleveld (PvdA), Peter Caljé (D66) en Kees Borsboom (GroenLinks).

“Het is geweldig dat er veel draagvlak is in Vlaardingen voor meer zekerheid voor jongvolwassenen”, vertelt Peter (25) van Young & United. Hij vervolgt: “Er wonen ongeveer 8000 jongvolwassenen van 15 tot 25 jaar in Vlaardingen en gemiddeld heeft 65% van deze leeftijdsgroep in Nederland een onzeker flexibel en tijdelijk contract. Dat zijn dus 5200 jongvolwassenen in Vlaardingen.”

“Het is tijd dat er meer zekerheid en waardering gaat komen voor jongvolwassenen”, zegt Peter strijdbaar. Hij besluit: “Zonder vast contract bouw je op het moment maar amper een toekomst op. Een huis kopen is moeilijker en je verdient gemiddeld 30% minder dan iemand in vaste dienst. De economie groeit nu hard, maar er blijven meer flexibele contracten bijkomen dan vaste contracten.”Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date