Categorieën

Service

‘Uitzendbureaus negeren corona regels’

‘Uitzendbureaus negeren corona regels’
Politiek

‘Uitzendbureaus negeren corona regels’

  • Redactie
  • 14-04-2020
  • Politiek
‘Uitzendbureaus negeren corona regels’
VLAARDINGEN – Anderhalve meter afstand houden wordt als veilig beschouwd maar de uitzendbureaus hebben daar ‘lak aan’. Dat zegt Tim Thiel van de Fractie Boers, die er vragen over gesteld heeft aan het college.

Thiel: ,,Van meerdere personen in Vlaardingen krijgen we te horen dat volgepakte busjes van Tradiro worden getolereerd als ze langs politie of handhaving rijden. Ook zien wij in eigen persoon iedere dag volgepakte auto’s van uitzendbureaus door de stad rijden zodat we kunnen aannemen dat ook deze worden getolereerd. Nu blijkt dat er ook iedere nacht tussen 04:00 en 05:00u via de Floris de Vijfdelaan, Dirk de Derdelaan, Marnixlaan, Parallelweg een overvolle touringcar voorbij rijdt volgepakt met arbeidsmigranten van uitzendbureau STIPT.’’

Thiel stelt het college vervolgens voor direct te handhaven, overdag maar ook ’s nachts en op specifieke locaties. En dwingen dat er in elke auto nog maar één persoon zit. Tenslotte wil Thiel dat elke overeenkomst met uitzendbureaus wordt opgezegd die zich met deze wijze van vervoer inlaten.