‘Puinruimen is (nog) puinhoop’

29-04-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Op de plek waar nu gewerkt wordt aan de ‘Blankenburgtunnel’ is puin gevonden met asbest. Dat wordt de komende maanden afgevoerd via de Deltaweg en Vijfsluizen. Tientallen vrachtwagens per dag rijden dan tot en met augustus door Vlaardingen. Erik van Pienbroek, raadslid van de ChristenUnie/SGP, maakt zich er zorgen over. Hij stuurde er het college vandaag een brief met 14 vragen over.

Voor de aanvoer voor de bouw is er al even een speciale weg aangelegd vanaf de A20. Van Pienbroek vraagt het college waarom het asbesthoudend puin nu door Vlaardingen moet en waarom dat niet via die weg kan, rechtstreeks naar de A20. En als het eenmaal opstopt bij Vijfsluizen, welke alternatieve routes er dan zijn. Van Pienbroek vraagt ook aan het college of dat kan garanderen dat de Marathonweg niet gebruikt gaat worden voor deze transporten.

Transport over water lijkt hem een betere optie, maar Rijkswaterstaat heeft dit als onveilig(er) aangeduid. Waarom is dat transport over water onveiliger dan zoals het nu geregeld is, door Vlaardingen?, zo vraagt Van Pienbroek. En tenslotte of er zo snel mogelijk antwoord kan komen op zijn vragen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date