‘College als Alice in Wonderland’

07-07-2016 Politiek Erik Meijer

VLAARDINGEN – In reactie op de Voorjaarsnota 2016 van het college van burgemeester en wethouders halen opvallend genoeg twee van de oppositiepartijen Alice in Wonderland van stal. ,,Als je niet weet waar je heen wilt, maakt het ook niet uit welke weg je in slaat’’, citeert de VVD de Kolderkat. En Leefbaar Vlaardingen heeft het gevoel in ‘het konijnenhol van Alice in Wonderland te zijn gevallen. ,,Waar is het realisme? Welk beleid is succesvol en welk beleid werkt niet? We krijgen niet het idee dat het college het zelf weet.’’

De kritiek van de oppositiepartijen was niet mals gisterenavond tijdens de eerste sessie in de behandeling van de Voorjaarsnota. Vanmiddag en vanavond tijdens de tweede en derde zitting volgt ongetwijfeld meer van dat. Coalitiepartijen PvdA, CDA, D66, SP en CU/SGP waren logischerwijs positiever al spraken ook zij nog de nodige wensen en verlangens uit.

Daaronder uiteraard het plan van de PvdA om te gaan voor een fusie van de Vlaardingse bibliotheek met die van Maassluis/Midden-Delfland. Dat plan staat al een jaar op de agenda maar de wethouder (Cees Oosterom, CDA) wil er vanaf zien. De kans dat hij door de Raad alsnog op het spoor van een fusie wordt gerangeerd is groot want er lijkt brede steun voor het plan om de bibliotheek los te koppelen van de gemeente. ,,De gemeenteraad heeft in het verleden besloten om zich te beperken tot haar kerntaken en daar hoort een bibliotheek niet bij’’, meent fractievoorzitter Stefanie Solleveld.

De prijs voor het meest eigenzinnige idee gaat naar ONS.Vlaardingen. Deze partij wil alle honden in Vlaardingen opnemen in een DNA databank. Medewerkers van de lichtblauwe brigade nemen van elke niet opgeruimde hondendrol een monster. De databank stelt vast om welke hond het gaat en zijn baasje krijgt een fikse boete. ,,Met een bijna honderd procent pakkans, zal ook bijna iedereen zijn poep opruimen. Zo wordt Vlaardingen verlost van de hondenpoep en kan de hondenbelasting worden afgeschaft’’, aldus ONS.

Het is vanmiddag de beurt aan het college om te reageren op de door alle partijen gestelde vragen. Daarna kunnen deze partijen dan nog in een ‘tweede termijn’ reageren en hun moties en amendementen indienen. Na een advies van het college over deze moties en amendementen wordt er aan het eind van de avond over gestemd. Dan is er dus meer duidelijkheid over onder meer de toekomst van de bibliotheek.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date