Lieve Sybrand

08-09-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De houdbaarheidsdatum van een verkiezingsbelofte is kort, heel kort. Zo ondervond ook de fractievoorzitter van het CDA in Vlaardingen Jacky Silos. Bij de onderhandelingen voor een nieuw kabinet lieten de partijen, en dus ook Sybrand Buma van het CDA de eis vallen dat het eigen risico in de zorg omlaag moet. Het CDA pleitte in de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer voor een verlaging, maar stemt nu in met een verhoging. Jacky Silos reageert op social media: 

Lieve Sybrand,

Wat heb je het CDA ver gebracht. Met humor als geheim wapen won het CDA 6 zetels. Sybrand wat was je in vorm! En toen heb je ook nog het Wilhelmus het akkoord in gesleept. Alleen maar hulde. Maar nu, lieve Sybrand, laat je ons kroonjuweel uit je handen glippen. Het eigen risico gaat weer omhoog! Datgene waar het CDA zo hard voor heeft gestreden wordt overgelaten aan de eigen verantwoordelijkheid van mensen. En wij weten allebei dat niet iedereen die verantwoordelijkheid kan dragen. Sybrand, ik heb een voorstel. Ik beloof plechtig dat ik les zal geven over het Wilhelmus. Met mij zullen zo vele maatschappijleerdocenten in Nederland dat doen. In ruil voor jouw doel: een lager eigen risico in de zorg. Docenten (vooral maatschappijleer) hebben toch een afwijking naar links en besteden graag aandacht aan thema's als sociale ongelijkheid. Als wij mee kunnen helpen die te bestrijden door les te geven over het Wilhelmus doen we dat graag! Zonder druk van de regering, zonder verplichte lespakketten. Wir schaffen das! Een oefening staand zingen kan er ook nog bij. Lieve Sybrand, zeg dat je er een nachtje over geslapen hebt en dat dat Wilhelmus niet meer hoeft. Sleep voor ons die verlaging binnen! Lieve Sybrand, gaan wij hier samen voor? 

CDA wethouder Cees Oosterom is evenmin te spreken over de stap waar Sybrand Buma nu achter staat. Zijn commentaar: ,,Hoe kweek ik zorgmijders, eigen risico verhogen naar boven de 400 euro. Voor grote groepen zorg onbereikbaar!''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date