Lianne van Kalken lijsttrekker GroenLinks

18-09-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Officieel houdt de partij de lijsttrekker nog even geheim. Uit een persbericht dat net door GroenLinks verspreid is kun je echter wel opmaken dat raadslid Lianne van Kalken de nieuwe lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar wordt. GroenLinks: ,,De kandidatencommissie van GroenLinks heeft in opdracht van de leden vele gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. De naam van de beoogd lijsttrekker en haar team houden we nog heel even voor ons’’.

Lianne van Kalken zit sinds 2014 in de raad en houdt zich in de fractie met name bezig met veiligheid, juridische aangelegenheden, decentralisaties, onderwijs, cultuur, klimaat en duurzaamheid. Van Kalken heeft Strafrecht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en geeft daar momenteel ook les aan rechtenstudenten. In de raad heeft ze geleidelijk meer ruimte gekregen van fractievoorzitter Kees Borsboom, waarbij ze zich in debatten kon bezig houden met zaken die doorgaans door fractievoorzitters worden gedaan, waaronder de Voorjaarsnota.

Van Kalken zal ongetwijfeld haar best doen om de winst van GroenLinks bij de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar ook lokaal te gaan verzilveren. Er zijn wat dat betreft echter geen garanties, want waar bijvoorbeeld de VVD landelijk in 2012 de grootste partij werd, hield bij de raadsverkiezingen in 2014 die partij in Vlaardingen slechts twee zetels over.

Overigens zullen de leden van GroenLinks op 10 oktober op de Algemene Ledenvergadering nog wel akkoord moeten gaan met de voorgestelde kandidaten en lijsttrekker.

Gerelateerd