Leskipand: wel of geen horeca ?

18-01-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De nieuwbouw op de plek van het gesloopte Leskipand aan de Hoogstraat kan bijna beginnen. Althans, zo verklaarde vorige week de betrokken projectontwikkelaar in de media. Er komt een pand met daarin 11 appartementen en 300 vierkante meter winkelruimte en/of horeca.

ONS.Vlaardingen wijst er in een aantal vragen die ze deze week stellen ‘fijntjes’ op dat er nog een onderzoek loopt naar de parkeersituatie. In een door een ondernemer tegen de gemeente aangespannen en gewonnen procedure besliste de rechter eerder dat er 26 parkeerplaatsen te weinig zijn in de omgeving; die moeten nog ‘gevonden’ worden

De fractie van ONS vraagt daarop aansluitend wanneer het bijbehorende onderzoek naar de parkeersituatie afgerond en door wie dit wordt uitgevoerd. ,,Bent u bereid de onderzoeksresultaten met de raad te delen?’’, aldus raadsleden Ron Boers en Frans Hoogendijk. ,,Zo nee, waarom niet?’’. Tenslotte vragen Boers en Hoogendijk welk type horeca in het nieuwe pand gevestigd kan worden. Met het oog op de nu al geruime hoeveelheid aan horecaondernemers in de omgeving lijken ze hiermee een punt te hebben. Het college zal binnen 30 dagen de vragen beantwoorden.