Categorieën

Service

Leefbaar en SP vragen om resultaten Stroomopwaarts

Leefbaar en SP vragen om resultaten Stroomopwaarts
Politiek

Leefbaar en SP vragen om resultaten Stroomopwaarts

  • Redactie
  • 29-11-2018
  • Politiek
Leefbaar en SP vragen om resultaten Stroomopwaarts
VLAARDINGEN - VV2000/Leefbaar Vlaardingen en de SP hebben samen vragen gesteld over de resultaten van Stroomopwaarts. Beide partijen willen weten wat er terecht is gekomen van de ambities waarmee de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis ruim drie jaar geleden is opgericht. ,,Wij willen nu wel eens weten hoe de vlag erbij staat'', aldus de raadsleden Raymond van Haren (Leefbaar) en Ingrid Wijker (SP). ,,De informatievoorziening over Stroomopwaarts is beperkt.''

De beide partijen willen onder meer weten hoe de klanttevredenheid zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en hoeveek klachten er in de jaren 2015, 2016 en 2017 zijn binnengekomen. Ook het verloop van de wachttijden in deze jaren kan op de nadrukkelijke belangstelling van Wijker en Van Haren rekenen.

De raadsleden willen nu de organisatie ruim drie jaar draait wel eens weten hoe de resultaten zich verhouden tot de uitgesproken doelstellingen bij het oprichten van Stroomopwaarts. Is de verwachtte kostenbesparing gehaald? Is de geplande reductie van het aantal fte's al bereikt? Is de doelstelling om vanaf 2017 een positief jaarsaldo te hebben ook echt behaald? Van Haren en Wijker verwachten van het stadsbestuur een compleet overzicht van geplande en gerealiseerde resultaten over de afgelopen drie jaar en de verwachtingen voor 2018 tot en met 2020.