Categorieën

Service

Kosten nieuwe werkwijze gemeenteraad rijzen de pan uit

Kosten nieuwe werkwijze gemeenteraad rijzen de pan uit
Politiek

Kosten nieuwe werkwijze gemeenteraad rijzen de pan uit

  • Redactie
  • 30-05-2018
  • Politiek
Kosten nieuwe werkwijze gemeenteraad rijzen de pan uit
VLAARDINGEN – Aan de ondersteuning van de nieuwe raad en het inhuren van procesbegeleiders (en extra mensen bij de griffie) is zo’n €400.000 uitgegeven. Dat vindt fractievoorzitter Koen Kegel van D66 onverklaarbaar veel en hij vroeg deze week dan ook uitleg aan het college waarom dat nodig was en waaraan dat dan allemaal is uitgegeven. ,, Wij begrijpen dat de omvorming van de raadsondersteuning en de nieuwe werkwijze van de Vlaardingse gemeenteraad extra kosten met zich meebrengt, maar D66 Vlaardingen verbaast zich wel over de hoogte van dit bedrag’’, aldus Kegel.

Kegel wil niet alleen precies weten waaraan dat bedrag is uitgegeven, een exacte specificatie dus, maar ook wie voor de verschillende uitgaven opdracht heeft gegeven en of er een officiële aanbesteding heeft plaatsgevonden. Kegel: ,,Waarom is er voor de omvorming van de raadsondersteuning niet vooraf een begroting opgesteld, die aan de raad zou moeten worden voorgelegd?’’

Tenslotte vraagt Kegel zich af welke kosten er gemaakt zijn op externe locaties, zowel binnen als buiten Vlaardingen in het proces van collegevorming.

De afgelopen periode vonden er verschillende ‘formerende’ bijeenkomsten plaats onder leiding van formateurs Hoogendijk van ONS.Vlaardingen en Hoekstra van de SP, waaronder in het Delta Hotel en een strandpaviljoen in ’s Gravenzande, waar ook geluncht werd en de nodige drankjes gebruikt. Het gebeurt bij dergelijke gesprekken wel vaker dat nu en dan voor een andere locatie wordt gekozen, een andere omgeving werkt nog weleens ontspannen verhoudingen in de hand. Een vergadering in het stadhuis zorgt echter doorgaans voor lagere lasten.