Kindergemeenteraad uit vijf scholen besluit over voorstellen

23-11-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN -  Op 27 november zijn kinderen de baas op het stadhuis van Vlaardingen. Dan vindt de kindergemeenteraad plaats. Vanuit vijf scholen in de wijk Holy komen kinderen uit groep 8 naar het stadhuis. Dat is niet voor het eerst. Eind oktober waren ze er ook al. Toen speelden de kinderen in de raadzaal het spel Democracity. Eerst richtten zij een politieke partij op, compleet met partijprogramma en slogan. Daarna hebben zij besloten welke voorzieningen in de gemeente Democracity een plaats zouden krijgen.

Dit spel werd per school gespeeld. Op 27 november komen de vijf scholen echter tegelijkertijd in actie. ’s Middags werken de leerlingen hun voorstellen uit. Daarna vindt om zes uur de vergadering van de kindergemeenteraad plaats. Burgemeester Annemiek Jetten is voorzitter van de vergadering. Het is de bedoeling dat de kinderraad dan beslist welk voorstel van de scholen wordt uitgevoerd. Op deze manier maken de kinderen kennis met het bestuur van de gemeente en leren zij hoe democratie werkt.

Dit jaar doen scholen uit Holy mee aan de kindergemeenteraad. Het is de bedoeling dat later scholen uit andere wijken kunnen meedoen. Maar iedereen kan nu al zien hoe de kindergemeenteraad het doet.

De vergadering is op 27 november vanaf 18.00 uur rechtstreeks te zien via deze link ! Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date