Is Vlaardingen klaar voor huisvesting statushouders?

06-11-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) trekt aan de bel over de huisvesting van statushouders in 2021. De partij is gealarmeerd door het bericht dat er een golf aan statushouders aankomt die een woning moeten krijgen. Het zijn er volgend jaar naar schatting 27.000. Ter vergelijking dit jaar waren het er 12.000, gemeenten in Nederland kijken dus aan tegen een 'enorme opgave'. Zo ook Vlaardingen dat daar zijn aandeel in zal moeten nemen.

'Enorme opgave', dat zijn ook precies de woorden die het kabinet gebruikt in een vertrouwelijke brief die aan provincies en gemeenten is verstuurd. Het huisvesten van zoveel statushouders, meer dan een verdubbeling, lijkt zelfs een onmogelijke opgave op de huidige woningmarkt waar al een enorm tekort is aan sociale huurwoningen.

AOV-raadslid Nol Kloosterman wil van het stadsbestuur weten of ook in Vlaardingen de brief van het kabinet is aangekomen. ,,Wat is de impact van deze hoeveelheid statushouders op de beschikbaarheid van woonruimte in Vlaardingen?’’, vraagt hij. ,,En hoe bereidt het stadsbestuur zich daarop voor? Welke opties zijn er als deze instroom helemaal niet verwerkt kan worden?’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date