Indelingsblunder raadszaal teruggedraaid

14-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voor wie slecht ter been is en voor de vertegenwoordigers van de media die een raadsvergadering ‘live’ willen bijwonen, is er goed nieuws. De verbanning naar de tweede etage van de raadszaal tijdens vergaderingen is teruggedraaid. Het betekende gisteravond nog tijdens de raadsvergadering twee wenteltrappen (geen lift) op en dan steil naar beneden om plaats te nemen op een stoel waar op een klein en wankel uitklaptafeltje de laptop voor verslaglegging moest worden gezet. Wie slecht ter been was kon al helemaal niet deelnemen. De publieke tribune beneden, met een goed zicht op de gehele raad (in tegenstelling tot boven waar je de helft van de raad niet ziet) was exclusief voor het college; daar kon dan overlegd worden met ambtenaren over antwoorden op vragen die de raad stelde.

Voor de fractievoorzitters een ongelukkige situatie en weinig transparant voor de toeschouwers. Fractievoorzitter Koen Kegel van D66 diende daarom aan het eind van de avond nog even een motie in: terugdraaien, en de wethouders overleggen maar elders op het stadhuis waar plek zat is. Burgemeester Jetten schorste daarop even om te overleggen met de fractievoorzitters.

Terug in de raadszaal kondigde Jetten aan dat er naar andere oplossingen gezocht wordt. ,,Kunt u daarmee leven en dient u dan de motie niet in?’’, vroeg ze aan Kegel. ,,Als dat betekent dat deze situatie wordt teruggedraaid wel’’, antwoordde Kegel. En zo gebeurde.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date