Het vakantiegevoel van…het college van B & W

20-07-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Dagelijkse plaatsen we één of twee vakantiefoto’s van lezers; mooie plaatjes van verre of minder verre bestemmingen die iets weergeven van het vakantiegevoel. Dat gevoel lijkt er nu ook te zijn bij het college van burgemeester en wethouders, zo concludeert de AOV. Vragen die de partij ruim twee weken aan het college geleden stelde over het voorrang geven op de woningmarkt aan vluchtelingen met een verblijfsstatus worden voorlopig niet beantwoord.

Het college heeft aan het AOV, maar ook aan ONS.Vlaardingen en de SP laten weten dat de vragen die gesteld zijn pas op 28 augustus behandeld zullen worden. Dat vindt raadslid Nol Kloosterman van de AOV vreemd, en reden genoeg om ook daar eens een paar vragen over te stellen. De regel is namelijk dat het college de raad binnen een termijn van 30 dagen antwoord geeft op schriftelijke vragen.

,,Is het College van B&W van mening dat het ‘zomerreces’ een geldige (voldoende) motivatie/excuus is om geen enkele artikel 36 vraag van de gemeenteraad meer te beantwoorden en dat de beantwoording van één vraag hierdoor zelfs meer dan 2 maanden wordt uitgesteld?’’, zo vraagt Kloosterman.

Kloosterman concludeert dat de controlerende taak van de gemeenteraad hiermee (tijdelijk) wordt verhinderd en vraagt daarbij of het college die conclusie deelt. Het raadslid ondertekent tenslotte met ‘iets minder enthousiaste groet’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date