Categorieën

Service

Heeft het college de raad verkeerd geïnformeerd?

Heeft het college de raad verkeerd geïnformeerd?
Politiek

Heeft het college de raad verkeerd geïnformeerd?

  • Redactie
  • 11-09-2019
  • Politiek
Heeft het college de raad verkeerd geïnformeerd?
VLAARDINGEN – Vandaag om 12:00 uur houdt de fractie van ONS Vlaardingen een persconferentie in het stadhuis, over een ‘gevoelig onderwerp’. In de uitnodiging die afgelopen maandag in de mailbox ‘viel’ stond niet zoveel meer. ,,ONS.Vlaardingen heeft een verschil geconstateerd in de financiële verantwoording zoals die aan de raad is gepresenteerd. Tijdens de persconferentie zal ONS.Vlaardingen de details daarover aan u bekend maken.’’

Van navraag doen bij de partij om vooraf wat meer informatie te hebben, je wilt je tenslotte enigszins kunnen voorbereiden, werden we niet wijzer; ,,Het is een financiële verantwoording op een gevoelig onderwerp in 2018’’, aldus raadslid Josette Hogewoning van ONS Vlaardingen. En daar bleef het bij. Waar het ook over gaat, het betreft mogelijk informatie over een periode waarin Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen wethouder was. Of Hoogendijk daarmee uit de school heeft geklapt is onduidelijk.

Onduidelijk is ook waarom ONS Vlaardingen op deze wijze een en ander gaat presenteren en niet eerst een eerstvolgende raadsvergadering afwacht of er schriftelijk vragen over stelt aan het college. Het blijft dus even gissen of de partij hiermee een exclusief moment wil creëren  waarin zij kan ‘schitteren’ voor de media.  

Mocht er sprake zijn van het verkeerd voorlichten van de raad, dan is het de vraag of dit al dan niet bewust is gebeurd. En wie heeft deze informatie boven tafel gekregen en waarom? De Vlaardingse politiek kan in ieder geval niet echt meer veel eventuele ‘schandalen’ gebruiken.