GroenLinks: Vlaardingen is vies

01-01-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De stad ziet er op dit moment vuil en vies uit, aldus de raadsfractie van GroenLinks. Raadsleden Kees Borsboom en Lianne van Kalken vragen zich af of geld op is, of dat er te weinig personeel is.

,,Overal liggen papier, plastic en blikjes op de paden en perken’’, schrijft de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. ,,De herfstbladeren zijn gedeeltelijk opgeruimd, maar u bent er nog vele vergeten. Slechts de doorgaande wegen zien er redelijk uit, maar daar waar auto’s geparkeerd staan bent u er met een grote bocht omheen gegaan’’.

Vervolgens stellen Borsboom en Van Kalken een aantal vragen aan het college over het hoe en waarom van wat ze zelf vaststellen. Is het budget op en is dat de reden dat de laatste twee weken van 2016 er geen veegwagen meer te zien was ? En hoe of het zit met de schoonmaakacties uit het verleden, het zogeheten ‘van gevel tot gevel’. Waarom wordt er blijkbaar zo weinig aandacht geschonken aan het zwerfvuil, is er een tekort aan personeel?

Tenslotte vragen Borsboom en Van Kalken of er inderdaad  minder aandacht aan de buitenruimte wordt besteed.

Het college zal de vragen binnen 30 dagen beantwoorden.

Gerelateerd