Categorieën

Service

GroenLinks pleit voor Tiny Forest in Vlaardingen

GroenLinks pleit voor Tiny Forest in Vlaardingen
Politiek

GroenLinks pleit voor Tiny Forest in Vlaardingen

  • Redactie
  • 12-06-2018
  • Politiek
GroenLinks pleit voor Tiny Forest in Vlaardingen
VLAARDINGEN - GroenLinks pleit voor de aanleg van een zogenaamd Tiny Forest in Vlaardingen. Het zou één van de honderd van die minibossen moeten worden die natuurorganisatie IVN in Nederlandse steden wil realiseren. Zo'n Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisbaan, een klein stukje land waar zo'n 600 bomen dicht op elkaar worden geplant. Zo zou een snelgroeiend en biodivers bosje ontstaan.

Tiny Forests hebben allerlei voordelen, meent GroenLinks. ,,Kinderen en buurtbewoners komen gemakkelijker in aanraking met natuur en door hen bij de aanleg en het onderhoud te betrekken, vormt het ook een manier voor de buurt om met elkaar in contact te komen. Hierdoor vervullen ze ook de functie van een echt volksbos. Dankzij minimaal onderhoud worden Tiny Forests zo een kleurenfestijn met een grote diversiteit aan inheemse bomen en planten. Het is een thuis voor insecten als vlinders en bijen, maar ook voor vogels en kleine zoogdieren is het een belangrijke plek.''

GroenLinks vindt groen van onschatbare waarde vioor de stad Vlaardingen en vraagt het nieuwe college van b&w dan ook om in actie te komen en contact te leggen met IVN om te bezien of een Tiny Forest in Vlaardingen mogelijk is.