Goed nieuws voor Spoetnik: uitstel sloop sporthal

07-07-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Goed nieuws voor Stichting Spoetnik: de laatst overgebleven hal aan de Vetteoordskade/Baanstraat mag nog even blijven staan. In deze voormalige sporthal zitten naast ‘Spoetnik’, een stichting die zich bezig houdt met humanitaire hulp aan Oekraïne, ook nog de Cultuurwerkplaats en er worden in een deel ervan door sportschool Egberth Thomas ook nog lessen gegeven.

Afgelopen donderdag diende raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP een motie in, daarbij ondersteund door mede-indieners PvdA, Beter voor Vlaardingen, ONS.Vlaardingen en D66. De strekking ervan was dat er pas tot sloop overgegaan werd als er concrete (bouw)plannen waren voor het leeg te komen gebied, maar in ieder geval de gebruikstermijn te verlengen, tot een half jaar voor de sloop van de hal, door Spoetnik en de Cultuurwerkplaats.

Verantwoordelijk wethouder Arnout Hoekstra had eerder al laten weten dat hij uitvoering zou geven aan de motie indien deze een meerderheid van tenminste 18 van de 35 raadszetels zou krijgen. Met 26 stemmen voor en 7 tegen (twee leden waren wegens omstandigheden afwezig) haalde motie een ruime meerderheid. De voltallige VVD-fractie stemde tegen, evenals één CDA-er en de SP fractie, op één lid na.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date