Gemeenteraad: Koopzondagen en ontsluiting Sportpark A4

26-11-2015 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Vanavond heeft de gemeenteraad een, naar verwachting, lange vergadering voor de boeg. Inclusief het openen en sluiten van de avond staan er maar liefst tweeëntwintig punten op de agenda. Er volgt geen debat bij ieder punt, sommige zaken hoeven alleen vastgesteld te worden.

Twee vragen zullen wel in een debat beantwoord moeten worden: gaan we volgend jaar door met de koopzondagen zoals dat dit jaar verlopen is en gaan we het Sportpark op het tunneldak van de A4 in Schiedam wel of niet ontsluiten vanaf Vlaardingen ?

Met betrekking tot de koopzondagen is er een ruime meerderheid in de raad voorstander om het huidige regiem te handhaven. Voor de ChristenUnie/SGP fractie en twee leden van het CDA echter is er hier sprake van een principekwestie: zij vertegenwoordigen een (deel van de) achterban die het liefst geen zondagsopenstelling wil. Bij een voltallig aanwezige raad (35 raadsleden) zal de stemming met 30 stemmen vóór en 5 stemmen tegen uitvallen, in het voordeel van de koopzondagen.

Over het ontsluiten van het Sportpark op het tunneldak van de A4 is er overeenstemming over tenminste één onderdeel: de Eksterlaan wordt niet doorgetrokken voor alle verkeer om het Sportpark vanaf daar te kunnen bereiken. De ChristenUnie/SGP zal wel een amendement indienen op het voorstel dat het college aan de raad gedaan heeft. De partij ziet graag een extra fietsverbinding gerealiseerd, eentje die aansluit met het dak van de A4.

Raadslid Erik van Pienbroek: ,,We moeten er rekening mee houden dat ook het sportpark er voor jaren ligt en om nu alles op slot te gooien, daar doen wij ons zelf te kort mee. Een extra fietsverbinding over de noordelijke rand past goed binnen het fietspadennetwerk en geeft Vlaardingen een goed recreatieve verbinding met Midden-Delfland en richting Delft. Ook kan deze verbinding dus gebruikt worden als extra fietsverbinding naar het sportpark op het tunneldak’’.

De raadsvergadering start vanavond in het stadhuis aan de Markt 11 om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Ook te volgen via Omroep Vlaardingen TV.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date