Geen verhuisplicht voor wethouder

24-04-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Wethouder Sebastiaan Nieuwland hoeft niet te verhuizen het komend jaar. Een ruime meerderheid van 29 raadsleden stemden voor een ontheffing van de verplichting om te verhuizen van zijn huidige woonplaats Heemstede naar Vlaardingen. Het aantal raadsleden dat tegenstemde was slechts 6.

Regels zijn regels, en daar moet je de hand niet mee lichten, zo betoogde Beter voor Vlaardingen via raadslid Marco van Unen die tegenstemde. En raadslid Ron Boers van de gelijknamig fractie vond dat Nieuwland maar een flatje moest nemen in de Westwijk. Dat kon hij vast wel regelen met collega wethouder Ivana Somers.

Irritatie was er onder meer bij de partij van Nieuwland, D66. Fractievoorzitter Koen Kegel vond het op zijn minst erg vreemd dat verschillende partijen gisteravond het debat aangingen, waar vooraf was doorgesproken dat er gewerkt werd met korte (stem)verklaringen. En ook vond hij het raar dat partijen die een gedwongen verhuizing bij wethouder Bart de Leede (Schiedam) eerst niet nodig vonden dit bij Nieuwland weer wel nodig achten. Fractievoorzitter Rianne Molenaar van VV2000/Leefbaar Vlaardingen sprak over voortschrijdend inzicht; in eerdere situaties was de partij van mening dat je moest verhuizen en stemde tegen. Nu dacht ze daar anders over.

De meeste fracties waren in ieder geval zeer te spreken over de wethouder en zijn inzet voor en betrokkenheid bij de stad. En stemden dus voor een ontheffing van de ingezetenenplicht voor een jaar.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date