Frans Hoogendijk weer lijsttrekker bij ONS Vlaardingen

09-02-2022 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen week presenteerde ONS Vlaardingen haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in café De Hommel aan de Schiedamseweg. Op de eerste plek staat stemmentrekker Frans Hoogendijk die vier jaar geleden van alle lijsttrekkers van alle partijen de meeste stemmen wist binnen te halen: bijna 2300. Hoogendijk werd daarbij ondersteund door Ron Boers en Tim Thiel, twee communicatiespecialisten die een uitgekiende campagne voerden en de partij met zes zetels de grootste maakten. De ‘liefde’ was al gauw niet wederzijds meer en Boers en Thiel verlieten na interne strubbelingen de fractie om zelfstandig verder te gaan.

Op nummer 2 van de lijst staat Josette Hogewoning, die individueel dan net weer wat meer stemmen binnenhaalde in 2018 dan Boers of Thiel. Hogewoning wordt gevolgd door oudgediende Ben Vuijk, en Raymond van Haren. Van Haren kwam vorig jaar ‘over’ van VV2000/Leefbaar Vlaardingen waar hij zich op zijn beurt niet meer in de gekozen koers en de onderlinge samenwerking kon vinden. Tot verrassing overigens van zijn eigen fractie.

De top 5 wordt compleet gemaakt door Thom van Vugt, nog relatief jong maar wel enthousiast. Van Vugt loopt zich al wat langer ‘warm langs de zijlijn en hoopt nu eens wel aan het raadslidmaatschap toe te komen. Verderop in de lijst treffen we nog meer bekende namen zoals Gilles Pappers, Maurice Pappers en Hans den Breems. Kandidaten met een politiek verleden, waarbij het afwachten is of er weer zes zetels gehaald gaan worden, zoals vier jaar terug.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date