Frans Hoogendijk niet bij debat over Frans Hoogendijk

12-03-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse wethouder Frans Hoogendijk heeft zich vandaag ziek gemeld. Hij is vanavond niet aanwezig bij het ingelaste debat over zijn positie. Hoogendijk kwam onder vuur te liggen nadat het Algemeen Dagblad afgelopen donderdag onthulde dat hij zijn woning in Vlaardingen-Holy via een bureau had verhuurd aan vier Roemeense arbeidsmigranten.

Dat riep bij veel raadsleden vragen op over de integriteit van de wethouder die al eerder ter discussie stond. Bovendien sloeg het een deuk in de geloofwaardigheid van Hoogendijk. Zijn partij keert zich immers al jaren tegen de aanwezigheid van veel in het Westland werkende maar in Vlaardingen wonende Oosteuropese arbeidsmigranten.

Hoogendijk stuurde gisteren nog een brief naar de raad waarin hij stelde de verhuur van zijn woning bij zijn aantreden wel degelijk te hebben gemeld aan BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) die er volgens hem geen probleem in zag. De wethouder kan - vanwege ziekte -  vanavond dus geen vragen beantwoorden. Het debat over de positie van Frans Hoogendijk vindt plaats zonder de hoofdrolspeler zelf.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date