Fractie CDA breidt uit

24-10-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Na het vertrek  van raadslid Marco van Unen heeft de CDA fractie nog twee raadszetels over. Met de hoeveelheid dossiers en zaken waarover in de raad gesproken en besloten moet worden betekent dat vaak dat er extra veel wordt gelegd op een relatief kleine fractie; de meeste raadsleden hebben er immers ook nog eens een baan buiten de politiek bij.

De raadsfracties kunnen echter worden geholpen door steunraadsleden. Deze steunraadsleden helpen de raadsfracties bij het voorbereiden op de besluitvorming in de raadsvergaderingen. Hiervoor wonen de steunraadsleden als lid de verschillende raadscommissies bij. Aanstaande donderdag dient de CDA fractie officieel het verzoek in om Marieke Thommis aan te stellen als steunraadslid. Thommis ‘loopt al een tijdje mee’ met de fractie, waarbij ze op de CDA website als steunraadslid staat benoemd, maar dus nog niet officieel bezoldigd, en ook is ze fractiemedewerker van het CDA bij de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Een steunraadslid wordt bij aanstelling officieel ‘ingezworen’ en krijgt een vergoeding op basis van bijgewoonde vergaderingen. Er zijn echter wel een paar voorwaarden. Een fractie van twee personen heeft recht op één steunraadslid en een fractie van één persoon kan het verzoek doen om twee steunraadsleden aangesteld te krijgen. Steunraadsleden moeten echter wel bij de laatste raadsverkiezingen op de kieslijst hebben gestaan. Marion de Groot van Fractie de Groot en Marco van Unen van Fractie Van Unen moeten het dus alleen doen; zij maakten immers voorheen deel uit van een andere fractie en hebben dus geen eigen kieslijst uitgebracht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date