Categorieën

Service

Extra geld voor de binnenstad

Extra geld voor de binnenstad
Politiek

Extra geld voor de binnenstad

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-07-2017
  • Politiek
Extra geld voor de binnenstad
VLAARDINGEN - ,,Het is allemaal te gehaast, we moeten beter nadenken over dit voorstel''. Fractievoorzitter Ivana Somers van Leefbaar Vlaardingen reageerde er vannacht (in een uitgelopen vergadering) mee op het bestedingsplan voor de opbrengsten van het parkeren. Het ging daarbij om een bedrag van €493.000 waarvoor verantwoordelijk wethouder Bert van Nieuwenhuizen al een bestemming had. Een extra schoonmaak van de stad, het vernieuwen van straatmeubilair en het extra ondersteunen en mogelijk maken van verschillende evenementen maakten daar onderdeel van uit.

Leefbaar Vlaardingen diende bij het agendapunt een amendement in, samen met Stadsbelangen Vlaardingen en de AOV om wel het geld in een potje te doen, maar er nog geen doelen aan vast te koppelen. Wethouder Van Nieuwenhuizen vond dat, met het oog op bijvoorbeeld de ondersteuning van festivals en een plan voor een ijsbaan, geen goed idee. ,,Over sommige zaken kun je niet pas later, in dit geval na het reces, een besluit nemen. Dan ben je te laat'', aldus Van Nieuwenhuizen.

Na een korte schorsing leek er een compromis bereikt; de voorstellen om alvast geld te reserveren voor de plannen voor evenementen waaronder een ijsbaan en de grote schoonmaak van de stad werden door Ivana Somers en anderen aanvaard. Voor de rest van het geld zal nog een bestemming bepaald worden.

Het leidde tot een nieuw aangepast amendement waarin deze afspraken werden vastgelegd, waarmee de raad unaniem instemde. Het gewijzigde voorstel in haar geheel werd door de raad ook unaniem aangenomen.