Extra controle op afval dumpen

17-08-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – In de top 5 van ergernissen op straat in Vlaardingen staan doorgaans hondenpoep en rondslingerend of verkeerd aangeboden afval. De fractie van ONS.Vlaardingen kaartte dat al eerder aan bij het college van burgemeester en wethouders en stelde er in juli schriftelijke vragen over. Deze week kwam het college met de antwoorden.

ONS.Vlaardingen constateerde dat er een enorme hoeveelheid dagenlang in het Stadshart/Centrum gelegen heeft. ,,Pas na dagen was het laatste vuil opgeruimd’’, aldus raadslid Ron Boers. ,,Dit is alleen al in de laatste vijf weken drie keer gebeurd. Dit tot grote ergernis van ondernemers en bewoners’’. Boers stelde dat dit ‘fenomeen’  in drie van de laatste vijf weken zich heeft voorgedaan en vraagt het college ‘hoe dit heeft kunnen gebeuren’. ,,Wat gaat u doen om te voorkomen dat dit nóg een keer voorkomt?’’, aldus Boers.

Het college liet in haar beantwoording weten dat in het Centrum tot voor kort veel bewoners nog gebruik maakten van de ‘zakkeninzameling’. Hierbij kon jarenlang het afval in zakken op straat aangeboden worden. Sinds kort is deze reguliere zakkeninzameling vervangen voor vrijwel alle Centrumbewoners  door ondergrondse afvalcontainers. Niet iedereen heeft echter de brief ontvangen waarin dit wordt aangegeven, waardoor er toch nog zakken aan de straat gezet werden. Dat is inmiddels hersteld, aldus het college.

De dienst Toezicht & Handhaving zal, in samenwerking met een team van Irado,  de komende tijd extra controleren op het foutief aanbieden van afval, hierbij gedurende twee weken waarschuwen en pas daarna verbaliseren in het geval van het foutief aanbieden van afval.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date