Ergernis over fietsen en scooters op stoep snel over

10-07-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voorzieningen voor het stallen van fietsen en scooters bij gezondheidscentrum De Emmahof aan de Hofsingel zullen in de loop van deze maand gerealiseerd zijn. Daarnaast zijn er ook twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Dat antwoord het college deze week op vragen van ChristenUnie/SGP raadslid Erik van Pienbroek.

Na de opening van het nieuwe Gezondheidscentrum De Emmahof aan de Hoflaan viel het Van Pienbroek op dat de fietsen, scooters en andere vervoermiddelen dan auto’s ‘kris kras’ op de stoep waren geparkeerd. ,,Voor het parkeren van auto's is er een parkeernorm voor de omgeving maar blijkbaar ontbreekt er een regeling voor andere vervoersmiddelen. Ook van andere Vlaardingers heb ik vernomen dat het behoorlijk vol kan staan met vervoersmiddelen van patiënten en bezoekers’’.

Van Pienbroek pleit bij het college vervolgens voor deugdelijke stallingmogelijkheden, zowel bij het huidige gezondheidscentrum als bij andere, ook nieuw te bouwen, publieke gebouwen. Dat is echter bij renovatie of verbouw niet verplicht, maar geldt wel voor nieuwbouw, aldus het college.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date