Er komt (misschien) een minibos...of niet

04-10-2018 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – In Vlaardingen komt weliswaar nog geen Tiny Forest  maar dat houdt niet in dat we niet zelf een Mini-Bos kunnen aanleggen. Dat vond althans Neill Voorburg van GroenLinks vanavond in de gemeenteraad en samen met de PvdA diende hij een motie in. Daarin riep hij het college op om uiterlijk voor het einde van 2018 een plan aan te bieden aan de raad over de aanleg van een minibos in Vlaardingen. Hierbij worden tevens een financiële onderbouwing en mogelijke locaties gepresenteerd. Voor de totstandkoming van het plan wordt samenwerking gezocht met Vlaardingse groene organisaties zoals “Team Klavertje Vier” en “Stichting Boombehoud".

Een sympathiek plan vonden de meeste andere partijen; ‘maar misschien kunnen we eerst even kijken wat de financiële consequenties zijn als we een stuk grond de bestemming bos geven?’ vond Desiree de Jong van de AOV. Ook omdat we dan niets anders meer met dat stuk grond kunnen doen. Of ons alsnog volgend jaar aanmelden voor een Tiny Forest. Marieke Thommis van het CDA wees op het lijstje parken en parkjes wat al wel aanwezig is in Vlaardingen. Moest er nog een extra bos bij als alle groenfuncties al aanwezig zijn in de wijken?

Nogal pijnlijk was het toen mede-indiener van de motie Nel Versteeg van de PvdA even het woord nam; Versteeg dacht dat de motie zou oproepen om eerst eens onderzoek te doen, naar de kosten van zo’n minibos bijvoorbeeld. ,,Dan zouden we mogelijk wel die benodigde meerderheid kunnen bereiken’’, sprak ze richting Voorburg. Een gevalletje van slechte voorbereiding of onvoldoende communiceren?

De motie werd uiteindelijk wel aangepast op het ‘eerst eens onderzoek doen wat er mogelijk is’, waarop 29 raadsleden voor stemden en 4 tegen. Veel moties belanden nogal eens ergens onder in een la, om daar vergeten te worden. Er komt dus misschien een minibos, of misschien niet. Afhankelijk of iemand zich nog eens herinnert dat daarover ooit een motie was ingediend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date