Diverse incidenten in aanloop naar jaarwisseling

10-01-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - In een brief aan de gemeenteraad heeft burgemeester Jetten uiteengezet waarom zij is gekomen tot het instellen van een noodverordening op 21 december. Die verordening verbood mensen in Vlaardingen zich op de openbare weg te begeven met kerstbomen, autobanden, pallets en andere brandbare materialen met het kennelijke doel deze te verbranden.

,,Door de organisatoren van de vreugdevuren is met teleurstelling gereageerd op het niet verlenen van een ontheffing voor de vreugdevuren'', zo opent de brief met een understatement. ,,Op basis van berichten op social media, het aantreffen van brandbare materialen en brandjes op verschillende plekken in de stad en aanwijzingen van diverse personen bij ambtenaren van de gemeente, politie en brandweer bestond de ernstige vrees dat personen alsnog
zouden proberen vuren aan te leggen.''

Het antwoord van de gemeente op het voornamelijk verbale geweld was dus de noodverordening. Deze moet binnenkort nog door de gemeenteraad wordern bekrachtigd om zo te voorkomen dat de voorschriften uit die noodverordening alsnog vervallen.
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date