(Deels) gratis parkeren dichterbij

18-04-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen week vergaderde de gemeenteraad in een oriënterende vergadering over het parkeerbeleid. Verantwoordelijk wethouder Ruud van Harten presenteerde verschillende scenario’s over hoe het parkeren in Vlaardingen aantrekkelijker te maken. Aan bod kwamen onder andere het wel of niet reguleren van het parkeren (op straat), het geheel gratis parkeren met of zonder gebruik van de ‘blauwe parkeerschijf’ en het deels gratis parkeren. Grote parkeerdruk voor bewoners van het Centrum moet daarbij wel vermeden worden.

Een vierde scenario droeg de titel “Prettig parkeren” en heeft als uitgangspunt ‘je welkom voelen in de stad’. Bij dit scenario werden verschillende opties besproken waarbij in veel gevallen parkeren aantrekkelijker wordt gemaakt door middel van bijvoorbeeld het tweede uur gratis parkeren (op straat of in de parkeergarage). Daarnaast zouden ondernemers waar shoppende klanten voor een bepaald bedrag besteden deze klanten (via een uitrijkaart) een deel van hun parkeergeld kunnen terug geven. Ook kwam een ‘loyalty programma’ aan bod: wie regelmatig het Centrum bezoekt krijgt korting op parkeren vanwege die klantentrouw.

Puntjes van kritiek waren er ook: fractievoorzitter Stefanie Solleveld van de PvdA vond dat veel ambtenaren maar eens vaker op de fiets moesten komen in plaats van hun auto’s in de parkeervrije zones in de VOP-wijk te zetten. Raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP vond daarbij dat bezoekers van het centrum eerder ‘parkeervrij’ moesten krijgen: vanaf 19.00 uur in plaats vanaf 20.00 uur. Goed voor sociale activiteiten, aldus Van Pienbroek.

Binnenkort zal de wethouder met een uitgewerkt plan komen, waarna de raad zich nogmaals over de materie buigt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date