Categorieën

Service

D66: 'Niet genoeg openbare toiletten!'

D66: 'Niet genoeg openbare toiletten!'
Politiek

D66: 'Niet genoeg openbare toiletten!'

  • Redactie
  • 29-03-2022
  • Politiek
D66: 'Niet genoeg openbare toiletten!'
VLAARDINGEN - De gemeenteraadsfractie van D66 in Vlaardingen heeft vragen aan het college gesteld over de beschikbaarheid van openbare toiletten. ,,Vlaardingers zijn de afgelopen jaren meer gaan wandelen en fietsen en dat is een positieve ontwikkeling'', zo stelt D66. ,,Echter, veel mensen worden hierin beperkt omdat er weinig openbare toiletten zijn.'' In een evaluatie van de status van openbare toiletten in Nederlandse gemeenten scoorde Vlaardingen vorig jaar bij de zwakste 20 procent

De Toiletalliantie wil de beschikbaarheid van openbare toiletten snel en goedkoop verbeteren bijvoorbeeld door toiletten in gemeentelijke en maatschappelijke instellingen en bij winkels en horeca publiek toegankelijk te maken. De toiletten zijn vindbaar in een app (hoge nood app) en met een toiletstikker. Veel gemeenten zijn al partner van de alliantie, waaronder Rotterdam en Maassluis. Partnergemeentes werken samen met de Toiletalliantie en HogeNood om snel het aantal beschikbare openbare toiletten te vergroten en de informatie daarover actueel te houden. 

D66 vraagt het college of het mee wil doen aan dit initiatief zodat ook in Vlaardingen snel meer openbare toiletten beschikbaar komen en die ook makkelijk te vinden zijn.