CU/SGP: vragen over gezondheidscentrum

01-12-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het heeft allemaal wel wat lang geduurd volgens de ChristenUnie/SGP: de verbouwing van het pand aan de Hoflaan 43, ofwel het nieuwe gezondheidscentrum “Emmahof” dat in 2018 moet opengaan. Eerder werd afgelopen week de start van de verbouwing feestelijk ingeluid door onder meer wethouder Arnout Hoekstra. De CU/SGP juicht dit initiatief van harte toe en vindt dit absoluut nog steeds een noodzakelijke verrijking voor Vlaardingen. Namens de partij stelde fractievoorzitter Esther Heijndijk er nog wel wat vragen over aan het college deze week.

Heijndijk wil vooral weten waarom het gezondheidscentrum pas twee jaar later dan gepland wordt geopend en of dit ook echt wel in 2018 gaat gebeuren. Daarbij stelt ze een aantal vragen over het koopcontract: wanneer is dat nou definitief getekend en zijn prijs en contractvoorwaarden hetzelfde gebleven als die destijds aan de raad werden voorgelegd?

Over de definitieve invulling en bezetting lijkt Heijndijk ook nog niet zeker: welke specialismen komen er nu precies in en komt er ook een Centrale Huisartsenpost en een afdeling geboortezorg ? Ze refereert hierbij aan de aanwezigheid van Mark Jansen bij de start van de verbouwing, lid van de Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland ziekenhuis.

De parkeerdruk baart Heijndijk ook zorgen wanneer ze vraagt of er wel voldoende rekening gehouden wordt met de parkeernorm: gaan de bezoekersaantallen niet teveel ten koste van het parkeren door bewoners ?

Tenslotte vraagt Heijndijk namens de fractie hoe het zit met  het ‘aanzicht’ van het pand dat straks opgeleverd wordt: er is immers een wisseling van architect geweest.

Het college heeft bij dergelijke raadsvragen (artikel 36 vragen) 30 dagen om schriftelijk te antwoorden.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date