College: Niks mis met Maassluissedijk

11-02-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Hoe is het met het wegdek van de Maassluissedijk en hebben auto’s daar last van spoorvorming? Het was zo’n beetje de kern van de vragen die raadslid Erik van Pienbroek onlangs stelde aan het college. Van Pienbroek zelf was benaderd door een automobilist die vertelde moeite te hebben gehad de auto tussen Vlaardingen en Maassluis op de weg te houden bij een nat wegdek.

Met het wegdek van de Maassluissedijk is weinig tot niets mis, aldus het college in haar antwoorden deze week. In 2015 zijn er 12 ongevallen geregistreerd op de dijk, waarvan 6 bij regenachtig weer. Het is echter niet bekend dat dit met aquaplaning te maken zou hebben, als gevolg van ernstige spoorvorming in het wegdek.

In september 2015 is er nog een inspectie van het wegdek van de Maassluissedijk geweest. In 3 van de 10 gemeten wegvakken is er sprake van lichte spoorvorming, waarbij ingrijpen echter niet nodig was. In 2014 is nog een groot deel van de deklaag vervangen. De gedeeltes waar nu sprake is van lichte spoorvorming worden dit jaar en de komende jaren eveneens voorzien van een nieuwe deklaag; deze gaat dan zo’n twintig jaar mee.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date