ChristenUnie-SGP maakt kandidatenlijst bekend

23-11-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN –Na afloop van haar ledenvergadering deze week presenteert nu ook de ChristenUnie-SGP Vlaardingen haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. In vergelijking met de kieslijst van 2014 heeft een aantal veranderingen plaats gevonden. Huidig lijsttrekker en fractievoorzitter Esther Heijndijk doet een stap terug. Drie nieuwe kandidaten vullen de lijst aan: Wouter de Reus (18 jaar), Hans Poot (25 jaar) en Pietjan den Hollander (19 jaar).

Na bijna acht jaar raadslid en fractievoorzitter te zijn geweest heeft Esther Heijndijk besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor een volgende raadsperiode. ,,De tijdsbesteding (met de voorbereiding) van alle politieke activiteiten zijn voor mij niet meer te combineren met de zorg voor ons gezin en mijn dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor kan ik mij niet voor de volle 100% blijven inzetten als raadslid’’, aldus Heijndijk. Wel blijft Esther betrokken bij de Vlaardingse politiek als lijstduwer en fractie-adviseur. De nieuwe lijsttrekker is Ruud van Harten, die bij deelname aan een volgende coalitie weer wethouderskandidaat lijkt te zijn. Van Harten: ,,Als lijsttrekker ben ik trots op wat de ChristenUnie-SGP de afgelopen jaren heeft bereikt voor de inwoners van Vlaardingen. De komende periode zal ik me blijven inzetten voor deze mooie stad.’’

Erik van Pienbroek, de nummer twee op de kieslijst, betreurt het als ervaren raadslid en collega dat Esther vertrekt, maar is zeer te spreken over de mix van ervaren en jonge kandidaten die staan voor onze beginselen en zich daarom willen inzetten voor onze stad. Op plek drie staat, de jongste kandidaat: Wouter de Reus. Huidig raadslid Michiel Hoogenboom staat op plek vier.

De top van de kandidatenlijst van de ChristenUnie/SGP:
1 Ruud van Harten
2 Erik van Pienbroek
3 Wouter de Reus
4 Michiel Hoogenboom
5 Cees Vermaat
6 Hans Poot
7 Marjan Zijlmans
8 Pietjan den Hollander
9 Cor de Jonge
10 Cees AlderliestenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date