CDA: Samen de toekomst van Vlaardingen!

15-12-2017 Politiek Advertorial

VLAARDINGEN - Bedrijvig, duurzaam, veilig en met goede zorg: dát is het Vlaardingen waarvoor het CDA zich blijft inzetten. Deze vier onderwerpen staan dan ook centraal in het CDA-verkiezingsprogramma 2018- 2022 met als titel ‘Samen de toekomst van Vlaardingen’. Vlaardingers maken de stad. Dat is letterlijk en figuurlijk het startpunt van het programma. Het CDA richt met dit verkiezingsprogramma de blik op de stad, omdat wij geloven in een overheid die vertrouwen heeft in wat inwoners en organisaties voor de stad willen doen. Het vertrouwen in Vlaardingse bedrijven zien we concreet terug in de rol die het CDA voor hen ziet bij de binnenstad, de bestemming van het Unileverpand en een duurzamere economie.

De belangrijke rol die vrijwilligers en mantelzorgers spelen, verdient volgens het CDA meer steun en waardering. Daarom pleiten wij voor de terugkeer van het mantelzorgcompliment. Er moet een meldpunt verkeerveiligheid komen, zodat bewoners onveilige situaties in het verkeer snel kunnen doorgeven aan de gemeente. Het CDA wil de komende periode werk maken van het right to challenge, waarbij inwoners een gemeentelijke taak én het bijbehorende budget overnemen. Enkele concrete maatregelen uit het programma zijn verder: meer woningen voor starters én meer woningen in het duurdere segment, goede bereikbaarheid van culturele voorzieningen, brede inzet van sportaccommodaties, een actieplan eenzaamheid, uitbreiding van de aula van de begraafplaats, het opknappen van het winkelcentrum Holiërhoek en de verduurzaming van woningen.

De trots op de vrijwilligers van onze stad heeft de partij laten zien door hén het verkiezingsprogramma als eerste aan te bieden op de dag van de vrijwilliger. Symbolisch gebeurde dat door het programma en een taart aan te bieden aan vier Vlaardingse instellingen die als het ware symbool staan voor alle organisaties met vrijwilligers: de voetbalvereniging Zwaluwen, Omroep Vlaardingen, Revalidatiecentrum Marnix en de Yets Foundation.
Lees het hele CDA-verkiezingsprogramma hier  

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date