CDA presenteert kandidatenlijst raadsverkiezingen

09-10-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - In september heeft de selectiecommissie met tien CDA-leden gesproken die namens het CDA vanaf 2018 in de Vlaardingse gemeenteraad willen zitten. Op basis van deze gesprekken heeft de commissie de advieslijst opgesteld. Afgelopen week is die advieslijst aan de kandidaten gepresenteerd en zijn de leden hierover geïnformeerd. De top 4 bestaat uit Jacky Silos (in juni reeds gekozen als lijsttrekker), Corné Venema, Marieke Thommis en Marnix Alderliesten.

Venema en Thommis ‘lopen al een tijdje mee’ met de fractie, waarbij Thommis steunraadslid is en ook fractiemedewerker van het CDA bij de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Corné Venema staat officieel op de website genoemd als fractielid, maar maakt nog geen onderdeel uit van de raad.

Een opvallende nieuwkomer op de lijst is Willem de Wilt, die plaats 10 op de lijst bezet, die overigens op 1 november nog voorgelegd moet worden aan de ledenvergadering. De Wilt is bekend als presentator bij Omroep Vlaardingen van onder meer de programma’s Back in Time en Waterweg Sport. De Wilt volgt de raadsvergaderingen al enige tijd ‘live’ , maar heeft nog geen politieke ervaring.

Fractielid Marco van Unen was door de selectiecommissie als zevende geplaatst. Het CDA verklaart op de eigen website dat ‘dat voor Marco aanleiding was om het CDA-lidmaatschap op te zeggen en de CDA-fractie te verlaten. Hij gaat de resterende raadsperiode als eenmansfractie verder'. 

Indien het CDA in een nieuwe coalitie komt na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar ligt het voor de hand, ook omdat wethouder Cees Oosterom ermee stopt, dat fractievoorzitter Jacky Silos wethouder wordt. Wie dan de fractie gaat leiden is nog onzeker. Marnix Alderliesten, die van plaats 3 (in 2014) naar plaats 4 is gezakt, is de enige die tot nu toe enige ervaring in de raad heeft opgebouwd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date