Bos gekapt, GroenLinks boos

10-02-2017 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - De GroenLinks fractie heeft met grote verontwaardiging kennisgenomen van de kap van het Oeverbos door Rijkswaterstaat. De fractie heeft direct hierover vragen gesteld aan het college en stelt nog steeds tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel én tegen het zinloos kappen van bomen te zijn. Bij de Raad van State loopt nog een beroepszaak tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel, waarmee het kappen van het bos mogelijk te voorbarig is, aldus GroenLinks.

Het recreatieschap Midden Delfland claimde eerder bij Vlaardingen24 dat het kappen niets met de aanleg van de tunnel te maken heeft maar met de herinrichting van het gebied. Wie de plannen echter kent en de ‘ongeveer’ ligging van de Blankenburgtunnel straks, moet wel constateren dat dit ongeloofwaardig overkomt, zeker gezien het relatief grote gebied wat nu een kaalslag is.

,,Kunt u duidelijk maken hoe het mogelijk is dat Rijkswaterstaat het Oeverbos al gekapt heeft, terwijl er nog gekeken wordt door de Raad van State naar het beroepschrift, waarin voor alternatieven voor het Tracébesluit Blankenburgtunnel wordt gepleit?’’, aldus GroenLinks fractieleden Lianne van Kalken en Kees Borsboom. Van Kalken en Borsboom vragen vervolgens of er wel aan alle noodzakelijke eisen voor een kapvergunning is voldaan en aan andere regelgeving.

Tenslotte vragen de fractieleden van GroenLinks wat er gebeurt als de uitspraak van de Raad van State ervoor zorgt dat de aanleg van de Blankenburgtunnel onzeker wordt. ,,Plant de gemeente Vlaardingen dan opnieuw een bos op deze plek?’’

Bekijk hier het filmpje dat Ronald van der Bie maakte van de kaalslag in het oostelijk deel van het Oeverbos.

Gerelateerd