Bijstandsfraude door gezin met kinderen minder hard aangepakt

27-02-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Bijstandsfraudeurs met jonge kinderen worden door de gemeente Vlaardingen minder hard aangepakt dan fraudeurs zonder kinderen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van ONS.Vlaardingen door het college van burgemeester en wethouders.

ONS wilde van het college weten of Stroomopwaarts wel voldoende werk maakt van het opsporen van bijstandsfraude door mensen met een migratie-achtergrond. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat twintig tot dertig procent van deze mensen een huisje in het land van herkomst bezit. Vorige week werd al bekend dat om deze reden drie inwoners van Vlaardingen hun bijstandsuitkering kwijtraakten.

De gemeente Vlaardingen maakt een uitzondering als het gaat om gezinnen met kleine kinderen. ,,Er wordt wel gekeken welke gevolgen de (straf)maatregelen hebben. Bijvoorbeeld of iemand door die maatregelen in een problematische schuldensituatie terechtkomt waardoor de zorg voor minderjarige kinderen in het geding komt.'' In dergelijke gevallen worden 'gematigder' maatregelen genomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date