Auto zonder kenteken ook in Vlaardingen weggesleept

30-01-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Er was een motie voorbereid door de fractie Boers en Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen had er een aantal vragen over gesteld. Het punt bleek al snel in de raadsvergadering vanavond niet meer behandeld te worden. Het ging hier om het wegslepen van auto’s die op straat in de weg stonden, defect waren of zonder kenteken langs de weg stonden.

Over dat laatste was nog wel wat te doen geweest. Onze collega’s van Schiedam24 beschreven hoe in hun stad de gemeente kentekenloze auto’s zonder meer afvoerde. Daar was die mogelijkheid opgenomen in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en in Vlaardingen was dat niet zo, aldus de toenmalige burgemeester Jetten.

Vanavond bleek dat echter wel degelijk mogelijk, aldus burgemeester Bas Eenhoorn, die liet weten dat hierbij niet een heel strak juridisch kader gold. Voor de zekerheid zou er in de APV nog ‘een zinnetje’ bijgezet worden, maar voortaan kan in Vlaardingen een auto zonder kenteken ook door de gemeente weggesleept worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date