Agenda gemeenteraad: Arbeidsmigranten en Medisch centrum

14-09-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het zal ongetwijfeld toeval zijn, maar de agenda van de gemeenteraadsvergadering van vanavond staat niet meer op de voorpagina van de website van de gemeente. Naar verwachting zal het vanavond onrustig zijn in de raad in verband met een tweetal punten: de toekomstige huisvesting van arbeidsmigranten in de oude boerderij aan de Zuidbuurtseweg en de voorgenomen bouw van het medisch centrum in de wijk Park Hoog Lede.

Vanuit Volkstuindersvereniging Zuidbuurt, gelegen naast de boerderij aan de Zuidbuurtseweg, zal onder meer een groep leden van de vereniging haar ongenoegen kenbaar maken vanaf de publieke tribune, mogelijk met spandoeken.

Vanuit Park Hoog Lede is al eerder geprotesteerd , onder meer voorafgaand aan de raadscommissie op 31 augustus. Een groep bewoners wil nu dat alle informatie over het beoogde medisch centrum openbaar wordt gemaakt. Het college heeft een verzoek hierover, op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB), afgewezen omdat er concurrentiegevoelige informatie in de gevraagde stukken staat; als de grondverkoop aan twee huisartsen voor het medisch centrum niet doorgaat dan kan een volgende ‘partij’ hier voordeel uit halen.

De raadsvergadering begint vanavond om 19:30 uur in de raadszaal van het Stadhuis aan de Markt 11.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date