Afscheidsreceptie Arnout Hoekstra

13-12-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Hij koos zelf voor zijn vertrek, nadat hij constateerde als wethouder ‘vleugellam’ te zijn. Na 12 jaar in de Vlaardingse politiek neemt Arnout Hoekstra officieel afscheid op donderdag 20 december  als wethouder. Arnout Hoekstra was SP-raadslid van 2006 tot en met juni 2011. Daarna werd hij wethouder tot november 2018. Hoekstra voert op dit moment al druk campagne voor de verkiezingen van het Europees parlement, waarbij hijzelf lijsttrekker is voor de SP.

De slogan die de SP, en Hoekstra, daarbij inzetten is: “Breek de macht van Brussel”, een macht waar hij na eind mei (de verkiezingen zijn van 23-26 mei) naar verwachting bij zal horen. Als eenling zal hij in het Europees parlement overigens niet minder vleugellam zijn; in Brussel (en Straatsburg, de tweede vergaderstad van het Europees parlement) schijnen met zoveel leden de zaken nog veel stroperiger te gaan dan bij een gemiddelde gemeenteraad. Immers, de belangen zijn groter en de ‘lijnen’ waarlangs de besluiten moeten worden genomen nog veel langer. We zullen vanuit Vlaardingen natuurlijk de resultaten van Hoekstra’s inspanningen blijven volgen, net zoals we dat in Vlaardingen al jaren gedaan hebben.

Arnout Hoekstra heeft natuurlijk wel wat bereikt, waaronder het weer op orde krijgen van de gemeentelijke financiën na het ‘rampjaar’ 2014 waarin tientallen miljoenen bezuinigd moesten worden. Met dank natuurlijk aan een uitstekend team ambtenaren zonder wie Hoekstra waarschijnlijk niets had gekund. De speerpunten van de SP uit de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zijn echter nooit meer ‘van stal gehaald’. We noemen daarbij maar even dat de SP vond dat Vlaardingers voorrang moesten krijgen op een sociale huurwoning (waarbij Hoekstra als wethouder altijd vertelde dat dit helaas niet kon, in de discussie over voorrang voor vluchtelingen met een verblijfsstatus), het Museum moest gratis toegankelijk worden en het oprichten van een gemeentelijke thuiszorgorganisatie zonder marktwerking. Allemaal zaken die bij de vorming van het huidige college gesneuveld zijn.

Wie Hoekstra nu uit wil zwaaien, bedanken voor zijn inzet of misschien nog even over wat andere zaken wil spreken kan dat doen op donderdag 20 december van 16.00 uur – 18.00 uur in de raadszaal van het Stadhuis aan de Markt 11Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date