3 Dingen die ik in Vlaardingen zou verbeteren

15-03-2018 Politiek Advertorial

VLAARDINGEN - ,,Ik sta natuurlijk niet voor niets op de lijst van D66 Vlaardingen. Ik zou het namelijk hartstikke leuk vinden om vanuit de gemeenteraad het Vlaardingen waar ik verliefd op ben geworden nog mooier kan maken.

Nu vind ik Vlaardingen al een erg mooie stad, maar toch zie ik kansen om van Vlaardingen een nog fijnere stad te maken zodat mijn gezin en ik, en natuurlijk ook andere gezinnen, nog prettiger kunnen wonen in onze leuke stad!

1 Meer groen

Ik ben gek op groen – en dan spreek ik over plantjes, maar ook over duurzaamheid. Zonnepanelen vind ik een fantastische uitvinding en ook groene daken vind ik geweldig. Hoe meer hiervan in Vlaardingen te zien zouden zijn, hoe beter. Maar ook gewoon groen van struiken, bomen, planten mag van mij nog meer aangeplant worden in de stad. Groen maakt alles mooier en uiteindelijk ook gezonder voor mens en dier. Dus heb je nog een kaal plekje bij jou in de buurt? Twijfel niet, en plant er een mooie struik!

2 Een gezellig centrum

Vlaardingen heeft een centrum dat zoveel meer zou kunnen zijn dan het nu is. Ik denk dat onze nieuwe shopcultuur, met veel online winkelen, het voor veel winkeliers niet makkelijker heeft gemaakt. Het centrum zou wat mij betreft dan ook opnieuw uitgevonden moeten worden. Hierbij is het belangrijk dat de gemeente goed luistert naar zijn bewoners en ondernemers. Want wat willen we nou eigenlijk van ons nieuwe centrum? Ik geloof dat de plannen die er nu liggen ons al een heel stuk in de richting gaan brengen.  Maar ik denk ook dat er nog veel winst te behalen valt.

3 Gezonde scholen

Persoonlijk vind ik dit heel erg belangrijk. Kinderen zijn de toekomst en hoe sneller ze leren om een gezonde levensstijl aan te nemen hoe beter. Sport, voeding en voorlichting vind ik hierin drie heel belangrijke dingen. Daarom vind ik het belangrijk dat initiatieven zoals Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG Vlaardingen) en Vlaardingen In Beweging (VIB) de ruimte krijgen om scholen stap voor stap, met hulp van ouders en schoolbesturen, steeds gezonder te maken.

Tot zover mijn drie speerpunten voor het verbeteren van onze mooie stad!

Wat zou jij aanpakken? Laat het mij vooral weten''.

Groetjes, Shirin Molijn

 

 

 

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date