'Wielklem bij fout parkeren buitenlands kenteken?'

10-07-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Parkeren op straat in Vlaardingen en niet betalen voor een kaartje bij de automaat of via een parkeerapp? Dat kost je al snel geld, veel geld. Van de naheffing, zoals dat formeel heet, kun je met twee personen redelijk comfortabel uit eten, inclusief de drankjes.

Het invorderen van naheffingen, de parkeerboetes, is niet altijd even succesvol; van de naheffingen op een Nederlands kenteken is over 2018 84% betaald, maar voor auto’s met een buitenlands kenteken was slechts 6% 'invorderbaar'. In de praktijk is dat slechts €2700 van de €45.000 aan uitstaande parkeerboetes voor ‘buitenlandse kentekens’.

,,De gemeente ondervindt hierbij, net als andere instanties, de laatste tijd steeds meer problemen omdat de meeste Europese landen de gegevens van kentekenhouders ten behoeve van invordering van parkeerbelasting niet direct verstrekken’’, aldus een brief van het college deze week. Het antwoordt daarbij op een aantal vragen van Marco van Unen van Beter voor Vlaardingen over parkeren en parkeerboetes.

Van Unen stelt voor om toch maar eens te kijken of er niet sneller gebruik kan worden gemaakt van een wielklem. De gemeente antwoordt daarop de mogelijkheden inderdaad te onderzoeken om de invordering van naheffingen op buitenlandse kentekens te verbeteren. Zij betrekt daarbij ook het toepassen van de wielkiem. Binnenkort wordt de raad hierover geïnformeerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date