'Vragen naar de bekende weg'

01-08-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voorbij het spoor van de Hoekse Lijn aan de Deltaweg wordt er druk gebouwd aan de nieuwe wijk. Voor het Unilevergebouw worden er plannen ontwikkeld in overleg met omwonenden. Op de hoek van de Westhavenkade en de Maasboulevard verrijst geleidelijk aan het nieuwe ‘Platje’ en erachter komen straks appartementen. En nu zijn er ook plannen om het gebouw op de hoek van de Westhavenkade en Galgkade een nieuwe bestemming te geven: er zouden 77 appartementen in komen, maar niet duidelijk is wie de toekomstige bewoners zijn. Ron Boers van de Fractie Boers heeft er vragen over gesteld aan het college van B&W.

Boers wil weten wie een aanvraag heeft gedaan voor de vergunning om appartementen in het gebouw te maken. En ook wie de beoogde doelgroep is voor deze woningen. Halverwege zijn brief vraagt hij aan het college ook wel ‘naar de bekende weg’: ,,…of er op nog voldoende tijd is voor eventuele bezwaren?’ . Als een aanvraag voor een (benodigde) omgevingsvergunning gepubliceerd wordt is er immers altijd een uitgebreide procedure waarin bezwaar kan worden gemaakt.

Boers spreekt vervolgens ook over een ‘referendum’ om Vlaardingers invloed op het besluit te kunnen geven. Waarom Boers een referendum wil bovenop een al wettelijk gewaarborgde inspraak- en bezwaarprocedure is niet duidelijk. Over de invoering van referenda moet overigens de gemeenteraad zich buigen, dus Boers ‘klopt hier op de verkeerde deur’: dit zou hij als voorstel bij zichzelf en zijn collega’s in de raad moeten indienen; het college gaat hier namelijk niet over. Of dit ‘politieke onhandigheid’ is ?

Tenslotte vraagt Boers welke kantoorgebouwen mogelijk nog meer op de nominatie staan om omgebouwd te worden. Vreemd, want ook dat is een onderwerp wat regelmatig in besloten vergaderingen in de raad besproken wordt. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date