'Vlaardingen benadeelt Schiedammers'

28-12-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM – Het eenzijdig opzeggen van de ondersteuning van Argos Mobiel door de Vlaardingse gemeenteraad dupeert oudere en minder mobiele Schiedammers. Dat stelt het Schiedamse AOV-raadslid Catelijne de Groot in schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders van Schiedam.
Argos Mobiel is nuttig en voldoet aan veel behoeften aan vervangend openbaar vervoer. De twaalf voertuigjes mogen niet uit het Schiedamse straatbeeld verdwijnen, zegt Catelijne de Groot. Daarom verwacht zij van het college van B&W een adequate en zorgvuldige aanpak om tot een oplossing te komen. Argos Mobiel is financieel bereikbaar, ook voor mensen met een laag inkomen. De regiotaxi is tamelijk duur, vindt ze.

Het AOV stelt zijn vragen naar aanleiding van een brief, die het college vlak voor het kerstweekend deed uitgaan. Daarin staat onder meer dat de gemeente in overleg met Argos Zorggroep wil bezien, of de Argos Mobiel als vrijwilligersproject kan worden voortgezet vanaf 1 februari. Ondanks deze informatie vraagt De Groot wat het college gaat doen om te voorkomen dat Argos Mobiel verdwijnt als aanvullend vervoer voor mensen die minder goed ter been zijn. Ook wil ze weten wat het de gemeente Schiedam extra gaat kosten.

De regiotaxi is te duur, vindt ze. Maar ze vraagt of het college ook met deze vorm van vervoer het gesprek aangaat. En ook of dat met hulp van Stroomopwaarts kan. Stroomopwaarts leverde de chauffeurs aan DAM Nederland. Maar het zou niet tot re-integratie hebben geleid, volgens B&W van Schiedam, in het midden latend hoe dat komt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date