'Sluit het museum'

06-11-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Deze week vergadert de gemeenteraad over de Begroting. Afgelopen donderdag konden individuele inwoners en vertegenwoordigers van organisaties in Vlaardingen de raad echter al toespreken over onderwerpen uit het ‘huishoudboekje’ van de stad die hen nauw aan het hart gaan.

Een viertal sprekers richtten zich tot de raad over het Museum Vlaardingen, waarbij het eerste drietal zich uitsprak vóór een extra financiële impuls via de Begroting. De vierde spreker keerde zich echter tegen het verstrekken van nog meer geld zonder dat er iets wezenlijks veranderde. Het ging hier om Jan van Hees, bekend als schrijver van enkele boekjes in de serie over Vlaardingen Van het Hof naar ’t Hoofd.

,,De huidige gemeenteraadsleden staan buiten de werkelijkheid’’, betoogde Van Hees. Wat volgde was deels een tirade tegen om het even welk besluit de raad eerder over verschillende onderwerpen genomen had of nemen ging, met name over het Museum Vlaardingen. Van Hees noemde het museum een bodemloze put en schoffeerde zowel raadsleden als wethouders en nam ook leden van de huidige raad van toezicht op de korrel: ,,Sommige koningen moeten uit hun paleis verdwijnen. Geef ze de beloofde  €17.000 voor dit jaar (exploitatiejaar, red.) en sluit het museum dan op 1 januari 2018''. 

Het klonk allemaal onsamenhangend en met oplossingen kwam Van Hees niet in zijn verhaal. Hij had hier wel ideeën over maar wenste dit alleen in een gesprek ‘achter gesloten deuren’ met de burgemeester te bespreken, waarbij hij voorbij ging aan het feit dat niet de burgemeester maar de gemeenteraad verantwoordelijk is voor welke besluitvorming dan ook. Toen de raad expliciet naar zijn ideeën en oplossingen vroeg weigerde hij die nogmaals naar voren te brengen. Slechts een: ‘Jan Anderson, die wil wel’. ,,De koningen moeten weg en op de gevel moet komen te staan Vlaardings Museum Jan Anderson’’, aldus Van Hees.

Weten hoe het verder gaat ? De gemeenteraad vergadert op woensdag 8 november vanaf 20.00 uur over de Begroting in het oude Stadhuis aan de Markt 11.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date