'Buurt wil af van gillende schoolkinderen'

23-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Teveel leerlingen die teveel herrie maken. Dat is samengevat de conclusie van een memo dat het college eerder aan de raad stuurde over basisschool ‘t Palet Centrum aan de Gedempte Biersloot. Volgens het college moet een deel van de leerlingen naar noodlokalen elders worden overgebracht. En dat kost dan ongeveer €750.000. ‘Vreemd’, vond steunraadslid Michiel Hoogenboom van de ChristenUnie/SGP. Hij stelde er maar liefst 21 schriftelijke vragen over aan het college deze week.

,,Scholen staan nu eenmaal in het algemeen in een woonwijk, dus waarom is er juist bij deze school nu zo’n overlast en heeft u bij andere scholen ook metingen gedaan. Hoe groot is eigenlijk de groep bewoners die overlast ervaart?’’, aldus Hoogenboom. Hij vraagt zich af of dit niet gewoon op de school zelf anders geregeld kan worden. De pauzes misschien anders indelen of zo. En het is nu eenmaal een school, met meer geluid voor de omgeving als de school start, eindigt of als er speelkwartier is. Daarnaast: met het neerzetten van noodlokalen aan de Broekweg los je misschien het probleem nog niet op, vindt Hoogenboom. Misschien is een betere oplossing om het overschot aan leerlingen te verplaatsen naar scholen in de buurt die nog ruimte hebben, suggereert Hoogenboom.

Over het reserveren van €750.000 voor de noodlokalen heeft Hoogenboom ook nog wel wat ‘vraagjes’. ,,Waarom schrijven we dit af in 10 jaar in plaats van de gebruikelijke 40 jaar? En wat kunnen we door deze (voorgestelde) uitgaven dan niet meer doen aan investeringen?’’, besluit hij.  

Verantwoordelijk wethouders zijn Jacky Silos (Onderwijs) en Arnout Hoekstra (Financiën).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date