Zes nieuwe partners voor Bondgenootschap Basisvaardigheden

19-10-2020 Onderwijs Redactie

Cinthya de Vaal, oprichter van Blink, in samenwerking en communicatie tijdens het ophangen van de haring met het logo van haar organisatie.

VLAARDINGEN - Op donderdag 15 oktober konden zes organisaties, geheel conform de coronamaatregelen, hun handtekening plaatsen onder het Bondgenootschap Basisvaardigheden. Naast het ondertekenen van het Bondgenootschap, hebben de nieuwe organisaties ook een haring met het logo van de organisatie bij de rest van de schol opgehangen in de Bibliotheek de Plataan. 

In het Bondgenootschap verklaren de ondertekenaars het belangrijk te vinden dat alle mensen in Vlaardingen voldoende basisvaardigheden beheersen. Dus dat zij kunnen spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, maar ook dat zij kunnen rekenen en om kunnen gaan met de computer. 

Wat zijn basisvaardigheden?
Basisvaardigheden zijn nodig om mee te kunnen draaien in de maatschappij, niet alleen om bijvoorbeeld uit de schulden te blijven, maar ook de alledaagse dingen zoals een OV-Chipkaart opladen. In Vlaardingen zijn er 15.000 mensen die deze vaardigheden onvoldoende bezitten. De ondertekenaars van het Bondgenootschap werken samen en zetten dit onderwerp op de agenda. Ze werken niet alleen aan de aanpak van lage basisvaardigheden, maar ook aan vroeg-signalering én preventie. 

Nieuwe bondgenoten
De organisaties die bondgenoot zijn geworden zijn: Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen; Fernhout Fysiotherapie; Logopediepraktijk Spreek!; Blink, in samenwerking en communicatie; Apotheek Copenhaege; en Fysiotherapie Westdijk. Samen met 35 andere organisaties willen ze het verschil maken en strijden voor meer zelfredzaamheid in de samenleving.

Ook een partner worden?
Is jouw organisatie nog niet bij het Bondgenootschap aangesloten? Of heb je er vragen over? Neem contact op met Agnieszka van Maren, Coördinator Basisvaardigheden via b@bibliotheekvlaardingen.nl.Gerelateerd