Categorieën

Service

Zaterdag Open Huis Jozefmavo

Zaterdag Open Huis Jozefmavo
Onderwijs

Zaterdag Open Huis Jozefmavo

  • Redactie
  • 12-02-2015
  • Onderwijs
Zaterdag Open Huis Jozefmavo

VLAARDINGEN – Voorlichtingsavonden, Basisschooldagen en Inschrijvingsdagen. Een beetje ouder van een aanstaande leerling op het voortgezet onderwijs loopt van hot naar her in deze periode. Wie eens niet alleen maar wil stilzitten om overladen te worden met bergen informatie kan aanstaande zaterdag van half elf ’s ochtends tot half twee ’s middags terecht op de Jozefmavo. In het gebouw aan de Willem de Zwijgerlaan is het Open Huis, waarbij je gewoon lekker zelf kunt bepalen waar je zoal heen gaat en welke informatie je tot je neemt. Bij de Jozefmavo is het in ieder geval zaterdag 14 februari niet ‘stil zitten en luisteren’.

De Jozefmavo gaat 3D

Natuurlijk zijn in alle lokalen docenten aanwezig om vragen op af te vuren en zij zullen met de nodige passie voor hun vak ook alles vertellen wat je wilt weten. In de praktijklokalen daarentegen kun je onder begeleiding gewoon zelf aan de slag met proefjes en praktijk (welke ouder herinnert zich bij scheikunde nog het maken van Boterzuur, ofwel de stinkbommetjes?). In het Muziekcentrum en in het Open Leercentrum (een soort theater/aula) presenteren individuele leerlingen zich met zang en muziek, maar ‘de Jozef’ heeft ook een eigen huisband die optreedt.

Een nieuw vak vanaf dit schooljaar is Digital Science waarbij naast computervaardigheden (je leert op de Jozef onder meer websites bouwen) ook aan de slag gaat met videofotografie en met ontwerpen en printen aan de hand van een 3D-module!

Je eigen Jozefmagazine

Wie naar het Open Huis komt kan ook nog eens meedoen aan een speurtocht door de school waarbij je via verschillende controleposten een volledig afgestempelde kaart kunt ‘verdienen’. Aan het eind van de tocht krijgen de deelnemers in ruil hiervoor een leuke prijs. Voor wie honger heeft is er niet alleen voldoende koffie, thee en fris op voorraad maar ook de vers gemaakte erwtensoep staat klaar. Tenslotte: Je eigen Jozef-Magazine krijg je mee als je weer naar huis gaat: bezoekers kunnen een foto laten maken en die wordt dan razendsnel in een speciaal gemaakt magazine ingepast (nee, niet opgeplakt, maar ter plekke geprint en geniet met de rest van het magazine). Genoeg redenen toch om aanstaande zaterdag naar de Jozefmavo te gaan?