Zara Jordaan wint eerste prijs Vlaardings kinderdictee 2021

12-11-2021 Onderwijs Redactie

Winnaars kinderdictee: de eerste (Zara), tweede (Tygo Timmers - Hoeksteen) en derde (Olivier Brandenburg (Bavinck) prijswinnaars van 2021.

VLAARDINGEN - Zara Jordaan (11 jaar) van de Jan Ligthartschool is de beste spelster van Vlaardingen. Zij won gisteren de eerste prijs in het Groot Vlaardings Kinderdictee, dat georganiseerd werd door Rotaryclub Vlaardingen. De beloning bestaat, naast een persoonlijke prijs, uit een bedrag van € 500 dat kan worden besteed verbeteringen in en rondom de school. 

Zara maakte de minste fouten (10!) van alle deelnemers. Ook vorig jaar scoorden de leerlingen van de Jan Ligthartschool goed: zij wonnen toen de eerste en derde prijs. Het kinderdictee werd voorde vijfde keer georganiseerd. Er deden 40 kinderen uit de groepen 7 en 8 aan mee, die via een voorronde waren geselecteerd. Schoolgenoten en familie konden de finale dit keer thuis via een Facebookverbinding volgen. 

’s Avonds werd het Groot Vlaardings Dictee gehouden. Tien teams van 10 mensen deden mee aan het dictee, dat geschreven is door Gertjan Breevaart. Hij had er een uitdagend verhaal van gemaakt, waarin vele valkuilen waren opgenomen. Er werd dan ook driftig gezucht en gekreund door de deelnemers. Het team Tien voor Taal ging er met de overwinning vandoor. 

Het Vlaardings Dictee is een sponsorwervingsactiviteit van Rotaryclub Vlaardingen. Het ingezameld geld gaat naar een goed doel. De club heeft zich voor drie jaar verbonden aan de strijd tegen laaggeletterdheid in Vlaardingen. Aan het eind van de avond kreeg Linde van Opstal, initiator van het Taalhuis in Vlaardingen, een cheque overhandigd van € 10.000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date